Ohjeet Ratsukko Varauskalenterin käyttöön

Käytössämme on Ratsukko-varauskalenteri 18.11.2019 alkaen. Ratsukon kautta saat varattua ja hallittua tuntejasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain.

Lue ohjeet Ratsukon käyttöön ja toimi niiden mukaisesti.
HUOM! Jos olet tallin vakiotuntiasiakas, käytä kirjautuessasi ensikirjautumistunnuksia, jotka olemme luoneet sinulle, ohjeet alla. Älä luo itse käyttäjätunnusta, sillä vakioryhmätunnit on jo varattu ensikirjautumistunnuksesi alle tammikuun 2020 loppuun saakka.
1.2.2020 alkaen siirrymme käyttämään Ratsukko verkkokauppaa ja ratsastuskortit ja -tunnit ostetaan ja maksetaan verkkokaupan kautta. HUOM! Oma tuttu tuntipaikkasi säilyy verkkokaupan käyttöönoton jälkeenkin, mutta voit varata tunnit vasta kun olet ostanut ja maksanut ne.

Tuntien peruutukset tulee tehdä aina peruutussääntöjen mukaan, viimeistään edellispäivänä klo 12 mennessä. Myöhemmin tehtävät peruutukset tulee tehdä aina suoraan tallille soittamalla.

Voit varata tunnin samalle päivälle 5 tuntia ennen tunnin alkua Ratsukon kautta. Sen jälkeen Varaa- painike muuttuu Soita- painikkeeksi ja tunnin varaus tapahtuu soittaen. Tämä siksi, että tallillamme osataan huomioida lyhyen aikavälin varaukset ja myös ratsu ehditään vielä varaamaan sinulle.

Poikkeuksena uudet asiakkaat ja ensikertalaiset:
jos olet tulossa ensimmäistä kertaa tallillemme, varaukset kannattaa aina tehdä puhelimitse ensimmäiselle tunnille, p. 040 631 4825.
Näin voimme käydä läpi ratsastustaustasi sekä hevostoiveesi ja sopivan tasoinen ryhmä löytyy helpoiten.

RATSUKKO-varauskalenterin käyttö

Kirjautuminen ja käyttäjätunnukseen liitettävät tiedot

Kirjaudu Ratsukkoon  ensikirjautumistunnuksilla, jotka olemme luoneet sinulle valmiiksi: käyttäjätunnus on etu- ja sukunimesi pienin kirjaimin yhteenkirjoitettuna (ö, ä, å kirjaimet o, a, a sekä kaksiosaisten etu- ja sukunimien ensimmäinen nimi). Ensikirjautumissalasana muodostuu etu- ja sukunimesi kahdesta ensimmäisestä alkukirjaimesta pienin kirjaimin kirjoitettuna ja sen perään lisättynä -1234.
Esimerkki Maija-Leena Ratsastaja-Tallinen: käyttäjätunnus maijaratsastaja, salasana mara-1234.
Kirjautumisen jälkeen, päivitä ensin omat tietosi sivulla Käyttäjätiedot: nimitiedot, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja muut kysytyt tiedot sekä uusi salasana. Kun ratsastaja on lapsi, huoltajan tiedot täytetään muihin kohtiin paitsi ratsastajaa koskeviin kysymyksiin. Tarkkoja kysymyksiä kysytään mm. siksi, että osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi.

Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta tuntivarausvahvistukset ja peruutusvahvistukset voidaan lähettää sinulle. Täytäthän tietoihisi sellaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät saadaksesi vahvistukset ja mahdolliset tuntimuutokset tietoosi. Vahvistuksia ei lähetetä tekstiviestinä.

Puhelinnumero tarvitaan myös, jotta mahdolliset lyhyen aikavälin muutokset tunneissa voidaan ilmoittaa sinulle tallin kautta.

Tunnin varaaminen Ratsukon kautta

Varaa omalle tasollesi sopiva tunti, näet tason varauskalenterin kohdasta Taso. Jos olet epävarma, mikä taso on sinulle sopiva, ole yhteydessä ensin tallille soittamalla.  Varauskalenterissa voit rajata tuntihakua tunnin aiheen, tunnin tason ja kuukauden perusteella.

Vapaat paikat tunneille näet kohdan Varaukset alta: esimerkiksi, 5/6 tarkoittaa että tunnille on vielä 1 paikkaa vapaana. Kokonaispaikkamäärä tässä esimerkissä on 6.

Tuntien peruuttaminen

Ratsukon kautta varatut tunnit tulee myös perua sitä kautta. Peruutukset tulee tehdä viimeistään edellispäivänä klo 12 mennessä. Myöhemmin tehtävät peruutukset tulee tehdä aina suoraan tallille soittamalla. Kun tunti on peruutettu peruutusehtoja noudattaen, voit käyttää tuntisi vielä korvaavaan tuntiin.

Noudatathan peruutuskäytäntöä, sillä tuntien ajoissa peruuttamisesta hyödyt joskus itsekin – vapautuneet paikat voidaan ohjata esim. korvaustuntilaisten käyttöön!


Perhetunnus

Perhetunnuksella pystyt hallitsemaan saman perheen kaikkien ratsastajien tuntivarauksia yhdellä tunnuksella. Ensikirjautumistunnusten yhteydessä saat myös tallin vakioasiakkaana tiedon, kuka perheen jäsenistä on pääkäyttäjänä ja jonka alla muiden perheen ratsastajien tunnukset ovat.

Toimi näin:

Kirjaudu Ratsukko-varauskalenteriin pääkäyttäjätunnuksella. Näet kaikkien ratsastajien tiedot ja pääset päivittämään tietoja ja lisäämään kunkin ratsastajan tarvittavat tiedot painamalla Päivitä tiedot tai Muokkaa-nappia.
Täytäthän jokaisen ratsastajan tietoihin myös sähköpostiosoitteet ja puhelinnumeron tuntien varaus- ja peruutusvahvistuksia varten. Lasten tiedoissa on hyvä olla vanhemman sähköpostisoite ja puhelinnumero.

Jatkossa tuntivarauksia tehdessäsi saat näkyviin alasvetovalikon ratsastajista, kun olet varaamassa tuntia. Tuntivarauskohdassa siis valitset, kenelle tunti varataan.

HUOM! Tunnin peruuttaminen perhetunnuksella: kirjaudu pääkäyttäjätunnuksella Ratsukkoon. Saat näkyviin listan kaikista varatuista tunneista. Tuntien kohdalla on nappi Poista, kun tunnin peruutus on mahdollista tehdä vielä Ratsukon kautta. Jos poista nappi puuttuu tunnin kohdalta, ole yhteydessä talliin soittamalla.