Yleinen

Omatoiminen, hyvä vai huono

Vihdoin kevät…Kuinkakohan monta kertaa laitoimme toppaloimet pesukoneeseen ja sieltä varaston hyllyille odottamaan ensi talvea… No, monta kertaa.

Ja nyt se kevät sitten tuli, mukavaa, mutta kun tuo hevosten karvanlähtöaika on ollut täällä jo kauan ennen kuin kevät. Katselin korkeita toppa- ja fleeceloimikasoja, epätoivo hiipi mieleen. Fleeceloimet näyttivät muuttuneet karvamatoiksi, puhumattakaan toppaloimien sisävuorista.
Karvat eivät irtoa vaikka miten ravistelee, pyyhkii, puistelee, harjaa koiran harjalla tai no, sen verran karvat irtoavat että suu on täynnä hevosenkarvoja…”syvä huokaus”…mitä jos vain heittäisin roskiin ja unohtaisin koko homman. Murehditaan sitten ensi talvena mitä hevosille pukisi päälle.

Hevoset ja loimet, välillä mahdoton yhtälö.
Ovathan ne yrittäneet päästä loimista eroon koko talven ja keinoja on ollut monia…huohhh

A. Riisu itse loimi pois, hätä keinot keksii ja omatoimisuus on aina hyvä.
B. Autetaan kaveria…rullataan loimi pois yhdessä, hampailla kiinni loimen ”häntäpäästä” ja siitä vain edetään päätä kohti.
C. Revitään loimi yksinkertaisesti raivolla riekaleiksi ja syytetään susia.

Lopuksi muista aina näyttää söpöltä, omatoimisuuden jälkeen. Katsot tarhakavereita syyttävästi ja seisot sievästi uusi loimi päällä, jonka sisävuori on puuvillaa tai jotain muuta liukasta materiaalia mihin karvat eivät tartu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *