Hoitajien kokous

Lauantaina 1.2. pidettiin hoitajien kokous tallilla. Kerroimme tulevista hoitokursseista ja siitä, miten saa hoitohevosen ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Alla kooste:

Suomen Ratsastajainliitolla on valmiit rungot hoitokursseille, materiaaleineen, ja niiden päätteeksi voi suorittaa hoitomerkin. Merkkejä on 6 eritasoista, minimerkistä lääkintämerkkiin. Lauantaina 22.2 klo 12 alkaa perushoitokurssi Porvoon Ratsutallilla. Kurssi pidetään joka viikko lauantaisin, noin 10 kertaa. Materiaalikustannukset noin 6 €, muuten kurssi on maksuton tallin asiakkaille. Ohjaajina toimii tallityöntekijämme Ida ja pitkään harrastanut Nea.

Perushoitokurssille osallistuminen ja perushoitomerkin suoritus on edellytys hoitohevosen saamiselle. Hoitajan tulee olla yli 10-vuotias ja tallin asiakas. Hevosella voi olla 2 (3) hoitajaa, hoitajalla voi olla yksi hoitohevonen. Hoitopäiviä voi olla 2-5 viikossa. Hoitajan tehtäviin kuuluu harjaus ym hoito, varusteiden huolto, talutus, ratsastajien avustus, tallin siisteyden ylläpitäminen… Vastuullisia tehtäviä saa iän, kokemuksen ja osaamisen mukaan. Tallilla on lähes aina vähintään yksi henkilökuntaan kuuluva aikuinen paikalla joten ihan yksin ei tarvitse pärjätä!

Hevosen hoitaminen on paitsi terapeuttista, myös opettavaista. Hevosmiestaitojen lisäksi se kehittää sosiaalisia taitoja, vastuuntuntoa, yhteisöllisyyttä, itsenäisyyttä, kuntoa… Ja siitä voi myöhemmin olla hyötyä esimerkiksi työnhaussa! Hoitaminen on todella tärkeä asia näille tytöille (ja pojille), ja me toivommekin että vanhemmat osoittaisivat arvostavansa sitä, vaikka ihan vain kyselemällä hoitohevosen kuuluumisia. Hevosen hoitaminen on täysin vapaaehtoista ja maksutonta.

Etkö päässyt kokoukseen mutta haluat hoitohevosen? Ei hätää, vielä voi ilmoittautua hoitokurssille ja Linalta voit kysyä hoitohevosta!

Terveisin,
Lina